ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

 

Καλωσήρθατε στον ιστότοπο https://www.experiencecentre.theellinikon.com.gr/gr (εφεξής «Ιστότοπος»).

 

Ο Ιστότοπος έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.», μία ανώνυμη εταιρεία, η οποία έχει συσταθεί νομίμως σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία (με ΑΦΜ 997674736 και αριθμό Γ.Ε.Μ.Η. 115936901000),   με έδρα στο Μαρούσι, Λεωφόρος Κηφισίας 37Α, T.K. 15123 (εφεξής η «Εταιρεία»), με σκοπό την παροχή πληροφοριών και υπηρεσιών για τους επισκέπτες/ χρήστες (Χρήστες) του Iστοτόπου.

 

Η Εταιρεία είναι Υπεύθυνη Επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που λαμβάνει μέσω της χρήσης του Ιστότοπου, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό  2016/679 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία των Δεδομένων (General  Data Protection Regulation, εφεξής και ως «ΓΚΠΔ» ή «GDPR») και το Ν.4624/2019. Στην παρούσα δήλωση σας παρέχουμε πληροφορίες αναφορικά με το είδος των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε, τον τρόπο και τους σκοπούς για τους οποίους τα επεξεργαζόμαστε, τους τρίτους με τους οποίους τα μοιραζόμαστε, καθώς και τα δικαιώματα, που διαθέτετε ως υποκείμενα των δεδομένων.

 

Ποια δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα επεξεργαζόμαστε;

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία μπορεί να συλλεγούν κατά την περιήγησή σας στον Ιστότοπο είναι τα ακόλουθα:

  • Τεχνικές πληροφορίες κατά την επίσκεψη του Ιστοτόπου, όπως διεύθυνση IP, ημερομηνία και ώρα επίσκεψης, τύπος φυλλομετρητή και λειτουργικού συστήματος, μοντέλο συσκευής, αλλά και λοιπές πληροφορίες που συλλέγονται μέσω cookies και παρόμοιων τεχνολογιών και που σχετίζονται με την ανάλυση της περιήγησής σας στον Ιστότοπο. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγονται μέσω cookies και παρόμοιων τεχνολογιών, επισκεφτείτε τη σχετική ενότητα Πολιτική Cookies.
  • Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σχετικά με γενικές πληροφορίες, συλλέγουμε δεδομένα, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό τηλεφώνου.
  • Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σχετικά με πληροφορίες για εμπορική χρήση, συλλέγουμε δεδομένα όπως, το όνομα, το επώνυμο, η θέση/ο τίτλος, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο τηλεφωνικός αριθμός,  ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.
  • Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σχετικά με τις κατοικίες, συλλέγουμε δεδομένα όπως ο τίτλος, το όνομα, το επώνυμο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο τηλεφωνικός αριθμός, η χώρα διαμονής.
  • Εάν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε κράτηση για τη δωρεάν επίσκεψή σας στο χώρο του Experience Centre, συλλέγουμε δεδομένα όπως, το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση, την πόλη, τη χώρα, την περιφέρεια, τον ταχυδρομικό κώδικα, τον τηλέφωνο, το κινητό τηλέφωνο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και την ημερομηνία και ώρα που επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή σας.
  • Σε περίπτωση Εγγραφής σας στο newsletter, συλλέγουμε κατόπιν συγκατάθεσής σας τα παραπάνω προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε κατά την πραγματοποίηση της δωρεάν κράτησής σας. Σε κάθε περίπτωση διατηρείτε τη δυνατότητα ν’ ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας, πατώντας την επιλογή «unsubscribe» στο σώμα του email που λαμβάνετε από την Εταιρεία.
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε προσωποποιημένη εμπορική επικοινωνία, συλλέγουμε κατόπιν συγκατάθεσής σας τα παραπάνω προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε κατά την πραγματοποίηση της δωρεάν κράτησής σας. Σε κάθε περίπτωση διατηρείτε τη δυνατότητα ν’ ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας, πατώντας την επιλογή «unsubscribe» στο σώμα του email που λαμβάνετε από την Εταιρεία.
  • Κατά τη συμμετοχή σας στις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο Experience Centre, ενδέχεται να συλλέγουμε για εσάς προσωπικά δεδομένα, όπως το όνομα σας.

 

Γιατί επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Στο πλαίσιο χρήσης του Ιστοτόπου, η Εταιρεία επεξεργάζεται τα δεδομένα σας σύμφωνα με τους ακόλουθους σκοπούς και νόμιμες βάσεις:

Α. Έννομο Συμφέρον

Προς διασφάλιση και επίτευξη των εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας, η τελευταία επεξεργάζεται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και αναφέρονται ανωτέρω, προκειμένου να διασφαλίζει την απρόσκοπτη, ορθή και ασφαλή λειτουργία του Ιστοτόπου, να τηρεί αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων και να εξασφαλίζει εν γένει ζητήματα επιχειρησιακής συνέχειας.

Επίσης, αποτελεί έννομο συμφέρον μας η διαχείριση της επικοινωνίας που λαμβάνουμε γενικώς από εσάς, προκειμένου να απαντάμε σε ερωτήσεις σας σχετικά με πληροφορίες γενικές, σχετικές με εμπορική χρήση ή τις κατοικίες.

Επίσης αποτελεί έννομο συμφέρον μας η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Εxperience Centre και η οργάνωση των δωρεάν επισκέψεων και των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα κατά τη λειτουργία του.

Β. Συγκατάθεση

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε newsletter από εμάς, μπορείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας μέσω ειδικού πεδίου στον Ιστότοπο και να εγγραφείτε στη σχετική υπηρεσία. Σε αυτή την περίπτωση, θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά δεδομένα που μας δηλώσατε για ενημερωτικούς και προωθητικούς σκοπούς. Έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας αυτή, επιλέγοντας τον σύνδεσμο «unsubscribe» στο κάτω μέρος κάθε τέτοιας επικοινωνίας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε από εμάς προσωποποιημένη εμπορική επικοινωνία, μπορείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας μέσω ειδικού πεδίου στον Ιστότοπο και να εγγραφείτε στη σχετική υπηρεσία. Σε αυτή την περίπτωση, θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα που υποβάλλετε κατά την πραγματοποίησης της δωρεάν κράτησής σας, προκειμένου να προσαρμόσουμε τις προωθητικές ενέργειες που λαμβάνετε στα ενδιαφέροντά σας. Έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας αυτή, επιλέγοντας τον σύνδεσμο «unsubscribe» στο κάτω μέρος κάθε τέτοιας επικοινωνίας.

Εφόσον παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση τεχνολογιών όπως τα cookies και ο τοπικός χώρος αποθήκευσης στη συσκευή σας, συλλέγεται αυτόματα πληροφορία για εσάς, σύμφωνα με την Πολιτική Cookies του Ιστοτόπου, για σκοπούς ανάλυσης, εξατομίκευσης ή/και διαφήμισης. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αλλάξετε την επιλογή σας για τα cookies και να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, μέσα από την Πολιτική Cookies του Ιστοτόπου.

 

Με ποιους μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας;

Για την καλύτερη δυνατή εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών επεξεργασίας, η Εταιρεία δύναται να κοινοποιεί τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας στις ακόλουθες κατηγορίες συνεργατών της:

  • Εταιρείες υποστήριξης και διαχείρισης του Ιστοτόπου.
  • Εταιρείες διαχείρισης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και διαφήμισης.
  • Εταιρείες που αναλαμβάνουν καθήκοντα Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων.
  • Άλλες εταιρείες του Ομίλου με τις οποίες συνεργαζόμαστε για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών.
  • Καθώς και οποιαδήποτε άλλη διοικητική, δικαστική ή δημόσια αρχή ή γενικά νομικό ή φυσικό πρόσωπο προς το οποίο ενδέχεται βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης, να απορρέει σχετική υποχρέωση ή δικαίωμα της Εταιρείας να ανακοινώνει τέτοια δεδομένα.

 

Η Εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το προσωπικό και οι συνεργάτες της να έχουν εξουσιοδοτηθεί ειδικά για τους σκοπούς αυτούς και να δεσμεύονται πλήρως από το απόρρητο και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία σχετικά με τη συλλογή και περαιτέρω επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων σας.

 

Πώς προστατεύει η Εταιρεία τα δεδομένα σας;

Η Εταιρεία μας έχει λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα, σύμφωνα με τα τεχνολογικά πρότυπα και τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, είτε από την ίδια είτε από τρίτα μέρη για λογαριασμό της, είναι σύννομη, ενδεδειγμένη και διαθέτει το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας για να αποτρέψει κάθε μη εξουσιοδοτημένη ή τυχαία πρόσβαση, επεξεργασία, διαγραφή, αλλοίωση ή άλλη χρήση αυτών.

 

Για πόσο χρονικό διάστημα θα τηρούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που επεξεργάζεται η Εταιρεία τηρούνται υποχρεωτικά καθ’ όλη τη διάρκεια που είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού της επεξεργασίας. Με τη λήξη αυτής, τα δεδομένα θα διαγράφονται, εκτός αν άλλως ορίζεται από τη νομοθεσία ή εάν αυτό απαιτείται για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων της Εταιρείας.

 

Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

Σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε, ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, έχετε και μπορείτε να ασκήσετε τα κάτωθι δικαιώματά σας και δη

(α) το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας, καθώς και στις σχετικές με την επεξεργασία πληροφορίες,

(β) το δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών και συμπλήρωσης τυχόν ελλιπών δεδομένων σας,

(γ) το δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη»),

(δ) το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας για τις περιπτώσεις που ορίζει ρητά ο νόμος,

(ε) το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων σας σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο (πχ cd),

(ζ) το δικαίωμα εναντίωσης σας στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για τις περιπτώσεις που ορίζει ρητά ο νόμος και,

(στ) το δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης ελεύθερα και άμεσα κατά τον τρόπο που αναγράφεται ανωτέρω.

Η άσκηση ενός εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων σας γίνεται με υποβολή σχετικού έγγραφου αιτήματός σας προς την Εταιρεία μας στο οποίο αναλαμβάνουμε να απαντήσουμε εντός προθεσμίας ενός (1) μήνα από την παραλαβή του. Η εν λόγω προθεσμία δύναται να παραταθεί για δύο (2) επιπλέον μήνες λαμβανομένης υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματός σας, καθώς και του αριθμού των εν γένει ληφθέντων αιτημάτων.

Περαιτέρω, η Εταιρεία μας αναλαμβάνει την υποχρέωση να σας ενημερώσει, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, για τυχόν παραβίαση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η οποία ενδέχεται να θέσει σε υψηλό κίνδυνο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας και υπό την προϋπόθεση ότι τούτη δεν εμπίπτει σε μία από τις εξαιρέσεις που προβλέπει ρητά ο νόμος.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνιση ή αίτημά σας σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων στο πλαίσιο λειτουργίας του Ιστοτόπου, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση TheEllinikon.PersonalData@lamdadev.com.

 

Δικαίωμα Καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι δεν ικανοποιήσαμε επαρκώς το αίτημά σας και θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία μέσω ειδικής διαδικτυακής πύλης στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Αθήνα, Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23 | τηλ: +30 210 6475600). Αναλυτικές οδηγίες υποβολής καταγγελίας παρέχονται στην ιστοσελίδα της Αρχής.

 

Τι συμβαίνει με τις ιστοσελίδες τρίτων μερών;

Ο Ιστότοπος παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε δικτυακούς τόπους τρίτων μέσα από κατάλληλους συνδέσμους (links). Οι εν λόγω σύνδεσμοι έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για τη διευκόλυνση των Χρηστών του Ιστοτόπου, ενώ οι δικτυακοί τόποι στους οποίους παραπέμπουν υπόκεινται στους αντίστοιχους, των δικτυακών αυτών τόπων, όρους χρήσης και Δηλώσεις Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η τοποθέτηση των συνδέσμων δεν αποτελεί ένδειξη έγκρισης ή αποδοχής του περιεχομένου των αντίστοιχων δικτυακών τόπων από το διαχειριστή του Ιστοτόπου, ο οποίος δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο τους ούτε για τις πρακτικές προστασίας απορρήτου ή την ακρίβεια των υλικών που υπάρχουν σε αυτούς. Η Εταιρεία δεν έχει κανένα έλεγχο επί των ιστοσελίδων που κατέχονται από τρίτα μέρη ή του περιεχομένου τους, η επίσκεψη των οποίων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας αυτής ή διατίθενται σε αυτήν και, ως εκ τούτου, η Εταιρεία δεν υποστηρίζει, χρηματοδοτεί, συμβουλεύει ή άλλως αποδέχεται καμία ευθύνη για αυτές τις ιστοσελίδες ή το περιεχόμενό τους. Εάν ο Χρήστης αποφασίσει να χρησιμοποιήσει, διαμέσου των συνδέσμων του Ιστοτόπου κάποιον από τους δικτυακούς τόπους τρίτων, αποδέχεται ότι πράττει τούτο με δική του ευθύνη.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή cookies στην Πολιτική Cookies.